Spelersgroep KV Mechelen is bezig met situatie rond Vrancken en Genk: "Dat leeft, hij is een belangrijk figuur"

12 november 2019 18:00

Nu Felice Mazzu ontslagen is, zijn ze er bij KV Mechelen niet gerust op. Hun succestrainer staat immers op de radar in Limburg. Ook de spelers zijn daarmee bezig, gaf Dante Vanzeir toe: "Het leeft wel ja."

Wouter Vrancken wou het zondagavond na de match ook al niet helemaal uitsluiten. Ook de spelersgroep is daarmee bezig. "Tuurlijk leeft dat wel ergens, want de trainer is toch een belangrijk figuur in ons succes", knikt Vanzeir. "Maar deze situatie kan je altijd tegenkomen."

"Voor een speler is het net hetzelfde: als hij hogerop kan, gaat hij daar ook over nadenken. Ik wil niet zeggen dat Genk een betere club is dan KV Mechelen, maar het is toch een stap hogerop. De trainer is enorm belangrijk geweest, dan ben je daar als spelersgroep wel mee bezig."

Hij praat als het nodig is

Vanzeir leerde Vrancken kennen als een correcte trainer, ook al speelt hij niet altijd. "Hij praat met je op de momenten dat het nodig is. Bijvoorbeeld als je de week ervoor in de basis bent gestart en ineens op de bank zit. Hij houdt afstand met zijn spelers, maar is er als je hem nodig hebt. Een beetje hetzelfde als Stijn Vreven vorig seizoen..."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.