Genk een trainerskerkhof? Anthuenis en Vergoossen reageren: "Ik zou dat niet dramatiseren"

13 november 2019 08:51

Sinds 2008 heeft KRC Genk elf verschillende trainers gehad. Philippe Clement en Frank Vercauteren hielden de eer aan zichzelf, maar de anderen werden opzij geschoven door het bestuur.

Enkele van Mazzu's voorgangers die hetzelfde lot ondergingen tijdens de laatste tien jaar: Mario Been, Emilio Ferrera en Peter Maes. Toch vindt Aimé Anthuenis dat er aan die vele trainers niet al te zwaar getild moet worden.

Genkse visie

"Je moet dat niet dramatiseren", liet hij in Het Belang van Limburg optekenen. "Er zijn veel clubs die tien trainers hebben op tien jaar tijd. Zoals bij de vorige titels van Genk werd het publiek vorig seizoen verwend. Nu was er een terugval en dat is dan moeilijk te accepteren. De druk van buitenaf neemt daardoor ook toe."

Volgens Sef Vergoossen zit de visie van Genk er ook voor iets tussen. "Die visie houdt in dat de club met eigen jeugd wil werken en ook graag jonge talenten aantrekt. Dat is geen verkeerde visie, maar het kan na een boerenjaar wel tot een terugval leiden. Aan een nieuwe ploeg bouwen kost tijd. Misschien ging dat makkelijker als de vorige trainer aan boord bleef, maar dat ging dus niet", besloot hij.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.