🎥 Bekijk hier de samenvatting van de knappe overwinning van de beloften tegen Duitsland

17 november 2019 22:54

De nationale U21 boekten zondag een fantastische stuntzege tegen Duitsland. Door doelpunten van Vanheusden en Openda (2) versloegen ze de grootmacht Duitsland in eigen huis (2-3).

De mee opgerukte Zinho Vanheusden opende de score voor de U21 vanuit een quasi onmogelijke hoek. Wat later miste diezelfde Vanheusen dé kans om de Belgen op 0-2 te zetten. De verdediger van Standard trapte een strafschop wild naast doel. Een paar minuten later werd het tot overmaat van ramp 1-1.

België ging alsnog met een voorsprong rusten. Openda werkte een voorzet van Bataille mooi af na een knappe aanval. In de zeventigste minuut besliste de aanvaller van Club Brugge de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de dag. Hij troefde de Duitse verdediging af met zijn snelheid en werkte oog in oog met de doelman wel heel koelbloedig af.