Spelers van Club Brugge en Standard helpen Belgische beloften aan stunt tegen EK-finalist

17 november 2019 17:57

De Belgische U21 heeft zondag voor een serieuze stunt gezorgd in de kwalificatiecampagne voor het EK van volgend jaar. De jongens van Johan Walem wonnen met 2-3 van Duitsland.

België was met één op zes dramatisch gestart in groep 9, maar herpakte zich vorige maand met een overtuigende 4-1-overwinning tegen Moldavië. Zondag stond het voor een loodzware opdracht in het Schwarzwaldstadion.

De Duitsers haalden afgelopen zomer de EK-finale, waarin ze het onderspit moesten delven tegen Spanje. Ze waren met zes op zes aan deze campagne begonnen en waren zondag eigenlijk ook baas.

De thuisploeg had het meeste balbezit én het meeste kansen, maar deed daar te weinig mee. Zinho Vanheusden (0-1 na 26’) en Loïs Openda (1-2 na 43’) brachten de Belgen twee keer op voorsprong. Openda maakte na zeventig minuten zelfs de 1-3.

Een owngoal van Vanheusden tien minuten voor tijd gaf Duitsland opnieuw moed. Maar op het einde… verloren de Duitsers. De Jonge Duivels hebben nu zeven op twaalf en wippen naar de leiding in hun groep. Duitsland heeft één punt minder, maar dus wel nog een wedstrijd in te halen.

De negen groepswinnaars en de beste tweede plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. De acht andere tweedes strijden in de play-offs om de vier laatste tickets.