Na verlieslatend jaar wil Genk aanknopen met "uitzonderlijk jaar" en de club denkt aan een nieuw stadion

19 november 2019 07:55

Racing Genk is op financieel vlak een stabiele club. Dat blijkt uit de cijfers die het maandag bekend maakte.

Met een eigen vermogen van 45,5 miljoen euro en een beperkt verlies van 1,7 miljoen euro kan KRC Genk stabiele cijfers voorleggen. Het verlies van het boekjaar 2018-2019 zal ruimschoots gecompenseerd worden door een uitzonderlijk jaar.

Nieuw stadion?

Het rode cijfer komt onder meer door de vele premies die de Limburgse club moest uitbetalen na het succes in de Belgische competitie. In totaal komt het neer op 8,3 miljoen meer aan premies en salarissen. Voor het volgende boekjaar zullen de cijfers er beter uitzien, want dan worden de uitgaande transfers van Trossard en Malinovksyi mee in rekenschap gebracht, evenals de bonussen in de Champions League.

De totale bedrijfsopbrengsten stegen dan weer met 6M naar 57M euro. "De beschikbare middelen zullen op korte termijn geïnvesteerd worden in de verdere sportieve uitbouw van de ploeg en in een gloednieuw trainingscomplex. Dat laatste is noodzakelijk om ook in de toekomst toptalenten optimaal te begeleiden en verder te ontwikkelen, overeenkomstig de filosofie van de club. KRC Genk bereidt zich ook voor om op middellange termijn in een nieuw of vernieuwd stadion te voetballen."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.