Waasland-Beveren zet puntjes op de i in verband met 'Operatie Propere Handen' en Olivier Swolfs in duidelijk statement: "Daar draait het toch om in voetbal, niet?"

20 november 2019 12:16

Waasland-Beveren heeft in een statement op zijn clubwebsite duidelijk de puntjes op de i gezet betreffende een artikel in de pers woensdag.

Er verscheen in Sport/Voetbalmagazine een artikel over de schorsing van Olivier Swolfs inzake propere handen, die ondertussen nog steeds in loondienst is van Waasland-Beveren.

Swolfs

"Hij kreeg een schorsing door de Geschillencommissie voor het verzaken aan de meldingsplicht", klinkt het bij Waasland-Beveren. "Wat wil dat nu concreet zeggen? Het betekent dat de commissie heeft geoordeeld dat hij had moeten melden dat iemand anders een poging tot matchfixing deed."

"Hij is helemaal niet veroordeeld voor matchfixing zelf, waar de club en haar bestuurders over de hele lijn logischerwijs zijn voor vrijgesproken. Men lijkt dat te vergeten." Waasland-Beveren ging te rade bij de KBVB en die hebben nooit een ontslag van de financieel directeur gevraagd. Er was dus volgens de Wase Leeuwen geen reden om uit de club te stappen. 

Focus op thuiswedstrijd

"Wat ook in de media verschijnt, W-B wil toch even de puntjes op de i zetten en benadrukken dat er meteen in dialoog werd getreden met de K.B.V.B. om te weten te komen wat de schorsing inhield. Geel-blauw is dus op geen enkele manier in overtreding met de wetten en regels van de voetbalbond."

En dus kunnen ze er bij Waasland-Beveren niet mee lachen: "Waasland-Beveren betreurt daarom des te meer het opnieuw oprakelen van een eerder gedane onomkeerbare uitspraak waaraan verkeerde conclusies gratuit werden verbonden. De club benadrukt dat de regels van het bondsreglement in overleg worden nageleefd en dit in tegenstelling met wat ”in de wandelgangen circuleert” dat hoegenaamd niet de juiste versie is van de feiten. Bij W-B ligt nu de focus nu op de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. Daar draait het toch om in voetbal, niet?"

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ SK Beveren
 
 
Reacties.