Blijft hij of blijft hij niet? De uitspraken van Roberto Martinez afgewogen en dit nieuws verwachten wij

21 november 2019 21:17

Roberto Martinez heeft een duidelijke opdracht: de Rode Duivels naar de Europese titel loodsen. Vóór de start van het EK wil de bondscoach duidelijkheid over zijn toekomst. Maar wie tussen de lijnen kan lezen...

Het Laatste Nieuws had een exclusieve babbel met Roberto Martinez. De Spanjaard is verknocht aan ons land, zoveel is duidelijk. Maar toch lijkt zijn verhaal te stoppen na het Europees kampioenschap. 

Als we Europees kampioen worden zal ik onthaald worden als George Clooney. Als we verliezen als Quadimodo - Roberto Martinez 

Martinez beseft als geen ander dat er geen middenweg is. Winnen of verliezen. Er gaat geen menige klaarstaan op de Grote Markt als we de finale verliezen.

En dat geldt ook voor de komende toernooien. Want wat als de Europese titel een feit is? Dan kan Martinez op het WK enkel falen. De selectieheer zou ook liefst stoppen op een hoogtepunt. 

Ik ben de voorbije jaren zeer loyaal geweest tegenover de Belgische federatie - Roberto Martinez

En dat siert de gentleman die Martinez is. Na de zomer lag er bij Saoedi-Arabië een contract klaar voor de Spanjaard.

Inclusief cijfertjes om van te duizelend: een jaarloon van twaalf miljoen euro. Voor de volledigheid: de KBVB behaalt hem - zonder premies weliswaar - een bedrag tussen 1 en 2 miljoen euro per jaar.

Ik zal het Belgische voorstel sportief én financieel afwegen tegenover andere trainersjobs - Roberto Martinez

Martinez was heel goedkoop. En België kan simpelweg niet betalen wat clubs uit de Premier League uit de achterzak halen.

Al zal het plaatje moeten kloppen. Om terug te komen op Saoedi-Arabië: Martinez is de man niet om zich voor enkele zakken woestijngeld te gaan begraven onder het zand.

Redactie

België
 
 
Reacties.