Lustig ontloopt vanavond rechtstreeks duel met Lamkel Zé: "Ga zeker niet vieren dat hij er niet bij is"

21 november 2019 15:38

AA Gent speelt vanavond een inhaalwedstrijd van speeldag vijf op het veld van Antwerp. AA Gent-verdediger Mikael Lustig kijkt al uit naar de sfeer op de Bosuil.

Lustig zal zich echter niet snel meer laten imponeren door de sfeer in een stadion. Hij speelde een hele tijd in Schotland, waar hij acht jaar na elkaar de titel pakte.

Ook een tegenstander zal hem niet snel overbluffen. “Ik ben op mijn best als ik een beetje boos ben”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. “Toen ik jonger was, was ik nog gekker. Maar als ik boos ben, wil ik mijn tegenstander echt laten voelen dat ik er ben. Ook verbaal. Ik kan vriendelijk zijn, maar als ze een spelletje willen spelen, ben ik daar klaar voor.”

Lustig nam het ooit op tegen een zeker Neymar. De Baziliaan pakte geel en werd niet veel later gewisseld. “Het maakt niet uit wie mijn tegenstander is, op het veld wil ik winnen. Je moet mekaar achteraf wel de hand kunnen schudden, maar je weet van veel spelers dat ze over de schreef gaan als je ze een beetje ambeteert.”

Rechtsachter Lustig mocht zich normaal opmaken voor een duel met linksbuiten Didier Lamkel Zé. Maar het Kameroense woelwater is geschorst.  

“Ik vind Lamkel Zé niet alleen een heel goeie voetballer. Hij legt ook veel emotie in een match”, aldus Lustig. “Als coach kan je daar boos om zijn, maar voetbal ís emotie. Voor mij brengt een speler als Lamkel Zé dan ook iets bij. Hij creëert sfeer, ook al kwetst hij daarmee soms zijn eigen team. Voor ons is het misschien goed dat hij er niet bij is, maar ik ga dat zeker niet vieren.”

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KAA Gent
 
 
Reacties.