Hoe zit het nu met Kompany? "Hout vasthouden" en Vercauteren heeft twee belangrijke twijfelgevallen

22 november 2019 11:55

Vincent Kompany speelt dit weekend nog niet. Als alles goed gaat zou hij volgende week tegen Oostende zijn wederoptreden moeten maken. Maar Frank Vercauteren blijft met twee woorden spreken.

Kompany gaat vandaag (vrijdag) voor de eerste keer de opwarming met de groep meedoen. "We hebben de laatste twee dagen vooruitgang gezien", verklaart Vercauteren. "In zijn individuele trainingen was hij vrijer, hij speelde niet meer zo gecontroleerd. Maar ja, we gaan hout vasthouden."

Een herval kan Vercauteren immers missen. Hij wacht immers al lang dat zijn kapitein speelklaar is. "Ik heb hem zien trainen, over zijn niveau gaan we niet discussiëren hé! Maar hij moet weten wanneer hij klaar is. Hij kent zijn lichaam het best en heeft veel ervaring met terugkeren uit blessure."

Dat wil niet zeggen dat Kompany zelf gaat beslissen wanneer hij weer in de ploeg staat. "Mijn taak is om hem voor zichzelf te behoeden. Soms is de gretigheid om te spelen te groot. Maar dat wil niet zeggen dat het zo zal zijn. Als het nodig is, zal ik hem echter beschermen."

Roofe en Lokonga twijfelachtig

Bij de vraag of er nog geblesseerden waren, moest Vercauteren een blad erbij nemen. De lijst is immers lang. Het belangrijkste: Roofe is twijfelachtig voor Kortrijk. "Hij heeft last aan de enkel."

Trebel hervat maandag met de groep, Sandler heeft de trainingen hervat en er wordt vandaag gekeken of er een reactie volgt. Chadli moest de Rode Duivels verlaten, maar zou normaal in orde zijn tegen zondag. Vercauteren maakt zich ook wat zorgen om Sambi Lokonga, die de opeenvolging van wedstrijden met de club en de nationale ploeg niet helemaal heeft verteerd.

Daarnaast zijn er nog de langdurig geblesseerden: Bakkali, Dimata, Gerkens, Nasri. Sowah en Saief trainen wel weer mee.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.