Jess Thorup zag de match die hij verwachtte: "Mbokani was erg sterk"

22 november 2019 06:05

Een eerste nederlaag in acht wedstrijden - de Europese duels meegerekend - is toch iets om over na te denken voor Jess Thorup. De Deense coach van AA Gent zag donderdagavond Antwerp vooral op vlak van strijdkracht de bovenhand halen.

Verrast over het spelverloop was Thorup niet. "Het was de match die we verwachtten, met veel duels en tweede ballen. Onze tegenstander was op dat vlak sterker dan wij. Ze speelden mandekking over het hele veld." Eén speler in het bijzonder wilde Thorup wel extra belichten. "Mbokani was erg sterk." 

Nochtans was Gent op voorsprong gekomen. "We maakten wel een mooie goal op de tegenaanval. Dan inzakken om die voorsprong te gaan verdedigen, dat was niet waar ik op hoopte." Eens het van 0-1 naar 2-1 ging, keerde het tij niet meer. "Ik probeerde aan de rust geloof over te brengen op de ploeg, maar na twee minuten in de tweede helft slikten we de 3-1."

Kleine aanpassingen

Dat was inderdaad ook een sleutelmoment. "Dan is het moeilijk om in dit stadion nog iets te halen, hoewel we wel probeerden. Maar we waren niet sterk genoeg om op iets aanspraak te maken." Zondagnamiddag wacht al de volgende ontmoeting met Antwerp. "Je kan kleine aanpassingen aanbrengen en wel iets veranderen, maar we moeten met zijn allen weer een hoger niveau gaan halen." 

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KAA Gent
 
 
Reacties.