🎥 Forfaitscore voor Borussia Dortmund, dat 110e verjaardag viert in opvallende shirts

07 december 2019 17:44

Borussia Dortmund heeft op de vijftiende speeldag stevig uitgehaald. In het eigen Signal Iduna Park stuurden de mannen van Lucien Favre Fortuna Düsseldorf huiswaarts. Thorgan Hazard rondde een aanval enig mooi af.

Het was feest in Dortmund. De Borussen bestaan binnen twaalf dagen 110 jaar en vierden dat vandaag al met een klinkende overwinning. Dortmund kende geen genade met Düsseldorf en won met 5-0.

Het was lang wachten vooraleer Dortmund de score opende. Maar liefst 42 minuten duurde het voor Marco Reus om de 1-0 op het bord te zetten, terwijl Dortmund op dat moment al tien keer op doel had geschoten. Düsseldorf nog niet.

De tweede helft werd een maat voor niets. Eerst werd een doelpunt van Sancho nog door de VAR afgekeurd voor buitenspel, niet veel later zorgde Thorgan Hazard met een mooie plaatsbal voor de 2-0.

Ook Jadon Sancho mocht niet ontbreken. Hij zorgde met twee doelpunten voor de 5-0-eindstand. Marco Reus scoorde tussenin ook zijn tweede van de namiddag. Door de zege, en de nederlaag van Bayern in Mönchengladbach, komt Dortmund opnieuw voor Bayern en staat het derde.