Standard pakt met negen een punt op Le Cannonier, maar moet twee zware schorsingen vrezen

08 december 2019 16:26

Moeskroen - Standard eindigde zaterdagnamiddag op 2-2. De Rouches domineerden de partij, schoten zichzelf meermaals in de voet, maar sleepten uiteindelijk met negen toch nog een punt uit de brand.

Standard was heer en meester in de openingsfase.  Emond opende al na zes minuten de score. De Rouches kregen nog een aantal fatsoenlijke kansen, maar na een half uur verwaterde de partij.

Moeskroen creëerde weinig of niets in de eerste helft, maar ging wel rusten met een gelijke stand op het scorebord.  Perica maakte op slag van rust gelijk.

Vroeg in de tweede helft kreeg Paul-José Mpoku een (donker)rode kaart onder de neus geschoven. (lees hier) Met een man minder kreeg Standard het wat lastiger, maar veel kansen verzamelde Moeskroen nog steeds niet.

Toch scoorde de thuisploeg. De onvermijdelijke Perica werkte zijn tweede van de namiddag tegen de netten na 82 minuten. Avenatti trapte nog op de lat, maar na een tweede rode kaart leek het kalf verdronken. Carcela kreeg rood voor een aanslag op Mohamed.

Toch pakten de Rouches nog een punt. Lestienne scoorde in de blessuretijd de 2-2.