🎥 Het Duivelse Weekend: Thorgan pakt record in Duitsland, Vertonghen geeft 'assist' voor Goal van het Jaar

09 december 2019 20:42

We naderen stilaan de winterstop, maar er viel weer heel wat te beleven op de Europese velden. Veel Belgische doelpunten en zelfs de 'assist' voor het 'Doelpunt van het Jaar'.

Duitsland:

Hertha Berlijn is vrijdagavond op 2-2 blijven steken op het veld van Eintracht Frankfurt. Dodi Lukebakio scoorde de 0-1 na een half uur.

Liverpool-huurling Marko Grujic verdubbelde op het uur de score, maar toch moest Hertha vrede nemen met een punt. Martin Hinteregger (65’) en Sebastian Rode (86’) zorgden voor de 2-2-eindstand.

Bij Franfürt speelde Daichi Kamada (ex-Sint-Truiden) trouwens  negentig minuten. Hij leek op slag van rust voor de 1-1 te zorgen, maar de VAR keurde zijn doelpunt af.

Benito Raman scoorde voor de derde wedstrijd op rij voor Schalke 04. Bayer Leverkusen pakte toch de drie punten: het werd 2-1.

Koen Casteels stond opnieuw tussen de palen bij Wolfsburg. Een late vrije trap bezorgde SC Freiburg de driepunter.

Borussia Dortmund won met 5-0 van Fortuna Düsseldorf. Thorgan Hazard maakte de tweede goal en speelde net als Axel Witsel negentig minuten. Voor Thorgan was het doelpunt nummer 34 in Duitsland. Hij wordt zo alleen recordhouder. Emile Mpenza maakte er ooit 33.

Frankrijk

Lyon en Jason Denayer wonnen dan weer eenvoudig op het veld van Nîmes Olympique. Het werd 0-4. De thuisploeg viel al na vijf minuten met tien na een rechtstreekse rode kaart, op slag van rust en bij een 0-1-score kreeg Gaëtan Paquiez zijn tweede gele kaart en werd het helemaal onmogelijk. Lyon scoorde nog drie keer in het laatste half uur: 0-4.

Aanvoerder Memphis Depay scoorde twee keer, ex-aanvoerder en Rode Duivel Jason Denayer speelde negentig minuten.

Spanje

Real Madrid won met 2-0 van Espanyol. Thibaut Courtois hield dus opnieuw de nul, Eden Hazard was er niet bij door een blessure.

Engeland

Liverpool won met 0-3 van Bournemouth. Divock Origi bleef negentig minuten op de bank zitten. Chelsea en invaller Mitchy Bathuayi leden dan weer hun derde competitienederlaag in vier wedstrijden.

Christian Kabasele (90’ op het veld bij Watford) en Christian Benteke (invaller bij Crystal Palace) hielden het op 0-0.

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld wonnen met Tottenham met forfaitcijfers van Burnley. Heung-min Son scoorde een fenomenale goal.

Manchester City en Kevin De Bruyne werden dan weer overklast door Manchester United. De titel is nu helemaal weg voor de Citizens.

Dennis Praet en Youri Tielemans wonnen met Leicester met 1-4 van Aston Villa. Leandro Trossard gaf dan weer een assists tegen het Wolverhampton van Leander Dendoncker. Het werd 2-2.

Italië

De topper tussen Inter en AS Roma baarde een muis. Romelu Lukaku en co konden niet scoren. Het bleef 0-0. Atalanta en Timothy Castagne wonnen wél. Ruslan Malinovskiy scoorde het eerste doelpunt voor Atalanta. Het werd 3-2 tegen Hellas Verona.

Dries Mertens stond in de basis bij Napoli, maar kon opnieuw niet winnen. Het werd 1-1 tegen Udinese. België De drie Brugse Rode Duivels speelden negentig minuten tegen Sint-Truiden. Ze haalden het met 1-2.

Anderlecht kwam mét Elias Cobbaut en Hendrik Van Crombrugge, maar zonder Nacer Chadli en Vincent Kompany niet verder dan 0-0 tegen Charleroi.