Arsenal blijft lang hetzelfde bedje ziek, maar wint dankzij Pépé en Aubameyang toch bij stadsgenoot

09 december 2019 22:57

Het draait dit seizoen voor geen meter bij Arsenal. The Gunners gingen maandagavond op bezoek bij stadsgenoot West Ham United en speelden lang een hele fletse wedstrijd, maar haalden toch de overwinning binnen.

Interim-coach Fredrik Ljungberg kon nog niet winnen met zijn Arsenal en besloot dit keer om Martinelli voorin uit te spelen samen Aubameyang en Pépé. De Duitser Mesut Özil kreeg opnieuw een kans op de nummer tien. Geen Sebastian Haller in de spits bij West Ham, de snellere Michail Antonio stond opnieuw in de basis.

De eerste helft was bij momenten niet om aan te zien. The Gunners speelden opnieuw heel erg matig en het was geen verrassing dat West Ham vijf minuten voor de rust op voorsprong kwam via Angelo Ogbonna. In de tweede helft verspeelde Arsenal opnieuw veel te veel de bal waardoor de thuisploeg beter bleef, maar de gelijkmaker viel toch uit het niets. Torreira opende prima voor Kolasinac en die schotelde Martinelli de gelijkmaker voor.

Klasseflits van Pépé

Arsenal was plots helemaal herboren en voetbalde opnieuw. Een kleine vijf minuten na de gelijkmaker tikte Aubameyang de bal tot bij Nicolas Pépé en die plaatste de bal heerlijk in de linkerbovenhoek. Het vertrouwen was nu helemaal terug bij The Gunners en Aubameyang klaarde twintig minuten voor tijd na een knappe één-twee met Pépé de klus: 1-3.

Op die manier wint Arsenal eindelijk nog een keer en volgt nu op twee punten van nummer vijf, Manchester United. West Ham United blijft onderin bengelen en hoofdcoach Manuel Pellegrini moet stilaan vrezen voor zijn job.