Wie is Stipe Perica? Van toptalent bij Chelsea tot sluipschutter in de Jupiler Pro League

10 december 2019 10:27

Veel is Stipe Perica nog niet aan spelen toegekomen bij Moeskroen, maar de Kroaat heeft al wel naam gemaakt voor zichzelf. Met zijn vijf competitiegoals in 240 speelminuten is hij de efficiëntste spits van de Jupiler Pro League. Ruim drie jaar geleden lag de Kroaat nog onder contract bij Chelsea.

Stipe Perica brak door in zijn vaderlandse competitie bij NK Zadar. In het seizoen 2012-2013 maakte hij als 17-jarige snaak acht goals in twintig competitiewedstrijd. Dat ontsnapte niet aan de aandacht van Chelsea, dat in 2013 2,5 miljoen euro voor hem op tafel legde.

De Kroaat heeft nooit een minuut voor de hoofdmacht van de Blues gespeeld. Hij werd wel vaak uitgeleend: eerst anderhalf seizoen aan NAC Breda, dan anderhalf seizoen aan Udinese. Het vertrouwen van de Italiaanse club in hem was groot, want ze betaalden 4,5 miljoen euro voor hem.

Perica speelde er twee seizoenen bij de hoofdmacht van Udinese, om dan weer tweemaal te worden uitgeleend: een half seizoen aan Frosinone en een half jaar aan het Turkse Kasimpasa. Na tal van omzwervingen is de spits op zijn 24e bij Moeskroen al aan zijn zevende club toe. Bij zes daarvan kwam hij effectief aan spelen toe.

In 2017 dook hij voor het eerst op in ons archief, toen hij als ploegmaat van Sven Kums de 1-1 eindstand op het score zette tijdens Udinese - Atalanta. Nu maakt hij furore bij Moeskroen door in zijn laatste vier partijen vijf keer te scoren. Hij trof drie keer raak met zijn rechter en maakte goed gebruik van zijn lengte (1m92) door twee keer met de kop te scoren. Met zijn goals wil hij les Hurlus aan play-off 1 helpen.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Moeskroen
 
 
Reacties.