Castagne trapt Atalanta naar historische comeback in Champions League, Jesus eet Zagreb op en doet Neymar verbleken

11 december 2019 20:57

Atalanta is er woensdagavond alsnog in geslaagd zich te plaatsen voor de 1/8e finale van de Champions League. Het mocht daarvoor Timothy Castagne danken.

De Italianen stonden na speeldag vijf nog laatste in groep C. Shakhtar Donetsk  telde twee punten meer, Dinamo Zagreb één. Castagne en co moesten dus winnen in Oekraïne en hopen dat groepswinnaar Manchester City niet verloor in Kroatië.

Het was Castagne die Atalanta na 66 minuten op voorsprong bracht. Ruslan Malinovskiy (ex-Racing Genk) stond op dat moment vijf minuten tussen de lijnen. Mario Pasalic verdubbelde een kwartier later de score. In de slotfase strafte Robin Gosens nog een blunder van de thuisdoelman af. 0-3. 

Manchester City begon dan weer zonder Kevin De Bruyne tegen Dinamo Zagreb. Daniel Olmo bracht de Kroaten na tien minuten verrassend op voorsprong, maar nadien vond Gabriel Jesus het welletjes. De Braziliaan scoorde drie keer op twintig minuten tijd: doelpunt tien, elf en twaalf in de Champions League. Hij bereikte zo de grens van tien doelpunten op het kampioenenbal op jongere leeftijd dan landgenoot Neymar.

Toptalent Phil Foden maakte er uiteindelijk nog 1-4 van. De Citizens en Atalanta naar de laatste zestien, voor Shakhtar Donetsk is er nog het vangnet van de Europa League.              

Johan Walckiers

Champions League \\ Manchester City \\ Atalanta \\ Shakhtar Donetsk \\ Dinamo Zagreb
 
 
Reacties.