Einde nabij voor Lokeren? "Ik weet niet of ze nog bestaan na degradatie"

11 december 2019 10:57

Het ziet er niet goed uit voor Sporting Lokeren. Na het verlies tegen Lommel lijken de waardeverhoudingen in 1B duidelijk: de Waaslanders hebben geen ploeg om in 1B mee te strijden.

Lokeren heeft zijn kern verkeerd ingeschat. Ze hebben geen spelers om het verschil te maken. Zelfs Lommel heeft een scorende spits rondlopen. "Op 10 matchen van het einde staat Lokeren helemaal onderaan. Over Lommel en Roeselare springen om Play-off III te ontlopen, zie ik niet gebeuren", aldus Sporza-journalist Tom Boudeweel.

"Dan moet Lokeren al 2 keer meer winnen in 10 wedstrijden dan beide teams en ze hebben tot nu toe slechts 3 keer gewonnen. Roger Lambrecht zou zijn portefeuille nog een keer hebben opengetrokken, maar dat gaat zijn opvolger Louis De Vries niet doen, vrees ik. Ten eerste omdat hij Glen De Boeck nog moet uitbetalen en ten tweede omdat ik betwijfel of er nog budget is op Daknam."

De toekomst ziet er dus niet rooskleurig uit. "Lokeren zit dus in slechtere papieren dan vorig jaar. Ze hebben niets meer om zich aan op te trekken. En als ze nog een keer degraderen, moeten we ons de vraag stellen of Lokeren volgend seizoen nog bestaat."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.