De Genkse doelmannenkwestie onder de loep: Forza Raci... Coucke en Vandevoordt!

12 december 2019 20:31

De doelmannenkwestie bij KRC Genk is brandend actueel. Het is momenteel dé vraag of de Limburgers in januari een ervaren doelman moeten halen. Wij geven graag raad...

Maarten Vandevoordt krijgt momenteel de voorkeur op Gaëtan Coucke. De Genkse bestuurskamer oordeelde dat Coucke de voorbije maanden te veel foutjes maakte.

Maar de 17-jarige Vandevoordt ging afgelopen dinsdag ook al in de fout. En het toneel was groots: een Champions League-wedstrijd op het veld van SSC Napoli én na enkele minuten voetballen. 

Eerste probleem: een nieuwe doelman

Tussen de lijnen door is het duidelijk dat Genk in januari een nieuwe doelman zal halen. Danny Vukovic is immers nog enkele maanden buiten strijd.

Maar daar zijn wij geen voorstander van. Je schuift niet alleen twee toekomstige topdoelmannen aan de kant. De Smurfen tonen op die manier dat er geen vertrouwen is.

En waarom een nieuwe doelman? Het Europese verhaal zit erop. En dat is niet alles: ook in de Beker van België is Genk al uitgeschakeld. Geef Coucke of Vandevoordt dan ook de kans om broodnodige ervaring op te doen.

Tweede probleem: op huurbasis

“Het past beter in onze filosofie om een ervaren doelman op huurbasis aan te trekken”, klonk het de voorbije dagen in de Luminus Arena. Is dat überhaupt wel een filosofie? We zien dan nog over het hoofd dat Genk enkele maanden geleden Nordin Jackers zonder pardon opzij schoof.

Met andere woorden: Genk gaat in dat geval twee talentvolle doelmannen in de wachtkamer zetten voor een doelman die elders op overschot is. En wie zegt dat zo’n sluitstuk - de man in kwestie zal geen matchritme op overschot hebben - het beter zal doen?

In onze ogen is de onzekerheid even groot. Tot slot keren we nog even terug naar 2018. Club Brugge kampt met een keepersprobleem en haalt met Kenneth Vermeer en Vladimir twee nieuwe doelmannen binnen die de nodige adelbrieven kunnen voorleggen. 

Moeten we het verhaal nog helemaal vertellen?

Forza Rac... Nee, Forza Coucke en Vandevoordt!

Redactie

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ België
 
 
Reacties.