We krijgen een Super Sunday in de Eredivisie! "Twee topwedstrijden"

14 december 2019 22:01

Er staan dit weekend enkele topwedstrijden op het programma in de Eredivisie. Op zondag spelen Feyenoord en PSV tegen elkaar en Ajax moet op het veld van AZ gaan spelen. Als Ajax verliest, kan AZ op gelijke hoogte komen.

AZ Alkmaar is aan een mooie reeks bezig in de Eredivisie. Ze haalden in de laatste zes wedstrijden 18 op 18 en ze kregen geen enkel doelpunt tegen. Er werd wel zwaar verloren in de Europa League deze week (4-0 nederlaag tegen Manchester United), maar toch is Ajax beter op zijn hoede voor deze ploeg. 

Voor Ajax was het ook een Europese week in mineur. Ze verloren thuis van Valencia en daardoor moeten ze na de winter in de Europa League spelen. Als Ajax dit weekend verliest komt AZ zelfs op gelijke hoogte. 

Feyenoord-PSV

Bij Feyenoord loopt het dit seizoen niet goed. Ze staan op een achtste plaats in de Eredivisie en ook in de Europa League zijn ze uitgeschakeld. Ze werden laatste in hun groep met 5 op 18. 

PSV doet het beter in de Nederlandse competitie met een derde plaats, maar ze staan al zeven punten achter op AZ. PSV heeft ook een slechte groepsfase achter de rug in de Europa League. Ze speelden gelijk tegen Rosenborg en uiteindelijk werd PSV derde. Het was de eerste keer dat Rosenborg een punt kon pakken dit seizoen in Europa. 

Nils Wens

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ PSV \\ Ajax \\ AZ Alkmaar
 
 
Reacties.