Genk duwt Waasland-Beveren nog wat dieper in de put en krijgt play-off 1 opnieuw in het vizier

14 december 2019 22:22

Racing Genk heeft zaterdagavond eenvoudig gewonnen van Waasland-Beveren. Halverwege stond het 3-0, uiteindelijk werd het 4-1.

Theo Bongonda opende na tien minuten de score. Een kwartier later leverde hij de assist af voor de 2-0 van Paul Onuachu. De Genkse recordtransfer voelde zich duidelijk in zijn sas in zijn centrale rol.

Racing Genk had meer dan zeventig procent balbezit en Waasland-Beveren kwam amper over de middenlijn. Uiteindelijk zouden de Limburgers de wedstrijd nog voor de rust beslissen. Jhon Lucumi werkte een kopbal van Sébastien Dewaest tegen de touwen. 3-0. Meteen ook de ruststand.

De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamer met een paar kansjes tot gevolg, maar die aanvalsgolf ging al snel liggen. Genk nam de wedstrijd opnieuw in handen en halverwege de tweede helft nam Sander Berge de laatste twijfel weg: 4-0.

Het kopbaldoelpunt van Aleksandar Vukotic in de slotfase was niet meer dan een voetnoot. 4-1 was de eindstand. Het beste nieuws van de dag voor Waasland-Beveren kwam uit Charleroi: daar verloor Cercle Brugge namelijk met 3-0.

Hannes Wolf kan dan weer opgelucht ademhalen en komt met zes op zes opnieuw op drie punten van plaats zes en play-off 1.