Kan Beerschot koppositie in tweede periode behouden of komen Bob Peeters en zijn spelers ook weer meedoen?

14 december 2019 11:00

Het is spanning troef in de tweede periode in 1B met zoveel teams die dicht tegen mekaar staan. Beerschot wist op de vorige speeldag op het nippertje zijn leidersplaats veilig te stellen. Zaterdagavond moet blijken of het die ook in Het Kuipje kan handhaven.

Thuisploeg Westerlo zal gebrand zijn om de punten thuis te houden nadat het de voorbije weken allemaal wat ongelukkig misliep. Net te laat in gang geschoten tegen OHL, in Virton zag Westerlo zijn match gehypothekeerd door de vroege uitsluiting van Van Langendonck en ook de thuisnederlaag tegen Union deed pijn, zeker omdat de Kemphanen het voetballend niet onaardig deden.

Beerschot leek vorige zaterdag tegen zijn eerste nederlaag uit de periode aan te lopen, maar met negen tegen elf pakte het in extremis nog een verdiend punt. Het won overigens zijn twee uitmatchen, wat veelbelovend is voor de verplaatsing naar Westerlo. Met ook Roeselare en Lommel die al verrassend punten sprokkelden en Union dat komt aandringen, is een nieuwe uitzege voor Beerschot wel aangewezen.

Revanche voor Losada voor zijn debuut?

Het is puzzelen voor Beerschot-coach Losada door de schorsingen van Ibara en Dom, na de eerder opgelopen blessures bij Pietermaat, Seigers, Sanusi en Vorogovskiy. Tegen Westerlo beleefde Losada overigens zijn debuut als trainer. Het kwam toen 1-2 winnen op het Kiel en won in september ook al van Beerschot in Het Kuipje met 2-0.

Kan jij de uitslag van Westerlo - Beerschot voorspellen? Dan krijg je minstens tweemaal je inzet terug bij BETFIRST!

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Westerlo \\ Beerschot
 
 
Reacties.