🎥 One-man-show van KDB op Arsenal: Belg is uitblinker in topper met voet in elke goal

15 december 2019 19:27

Manchester City won zondagavond makkelijk op het veld van Arsenal, en dan nog wel door één van de meest talentvolle Belgische voetballers in Engeland. Bij de rust stond het al 0-3 voor City en Kevin De Bruyne had in elk doelpunt zijn aandeel.

Het draaide niet zo goed bij Manchester City voor deze wedstrijd. Maar op het veld van Arsenal was daar totaal niets van te merken. Al na twee minuten was het Kevin De Bruyne die met een staalharde knal -eentje zoals Vincent Kompany vorig seizoen tegen Leicester- zijn club op voorsprong zette.

Arsenal tegen de touwen en een kwartier later was het opnieuw Kevin De Bruyne die een aandeel had in een doelpunt. Deze keer zette hij Raheem Sterling op weg. Vijf minuten voor rust rondde hij een aanval opnieuw zelf af. Arsenal-doelman Leno hield de Rode Duivel nog van een hattrick.

Uiteindelijk bleef 0-3 ook de score in de tweede helft. Manchester City komt door de zege tot op vier punten van Leicester City, al heeft het nog wel een straatlengte achterstand op Liverpool. Arsenal blijft in de hoek waar de klappen vallen en blijft negende.

Het was al de tiende assist voor KDB in de Premier League. Nog tien en hij evenaart het record van Thierry Henry dat al zeventien jaar staat.