Eupen woedend op arbitrage: "Wij spelen in eerste klasse en verdienen hetzelfde respect als de andere teams"

15 december 2019 18:24

Eupen verloor op speeldag 19 met 1-0 op het veld van Antwerp. Na de partij staken de bezoekers hun onvrede over de wedstrijdleiding niet weg.

Trainer Benat San José had het na de partij over een gebrek aan respect vanwege de arbitrage en hij werd bijgetreden door zijn landgenoot Jordi Amat. "Wij hebben onze plaats op het hoogste niveau en ik ben blij dat de tegenstander respect heeft voor ons. Maar van de matchofficials verwachten we hetzelfde", was de Spaanse verdediger boos na de 1-0 nederlaag op Antwerp.

Bewust of niet?

"Wij zijn een eersteklasser en wij verdienen dezelfde behandeling als de andere teams. Dat was vandaag absoluut niet het geval, al hebben we de match niet alleen door de scheids verloren. Week in week uit worden we in de kleine dingen benadeeld en vandaag was voor ons de spreekwoordelijke druppel. We beginnen onszelf de vraag te stellen of het bewust is of niet", aldus een gefrustreerde Schouterden. 

In de laatste tien minuten vlogen er nog vier spelers van Eupen op de bon. Bolingi kreeg zelfs twee keer geel. "Ik krijg een gele kaart voor protesteren. De lijnrechter zag de bal buiten terwijl dat absoluut niet het geval was. Je mag niet meer in dialoog gaan of er wordt gedreigd met een gele kaart", besloot hij.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen
 
 
Reacties.