Is Waasland-Beveren een vogel voor de kat? "Het zwakste wat ik al gezien heb"

15 december 2019 18:05

Waasland-Beveren verloor zaterdagavond kansloos van Racing Genk. Het stond al snel 3-0 achter en verloor uiteindelijk met 4-1.

In de studio van Play Sports toonde Jacky Mathijssen zich hard voor Waasland-Beveren. “Het zwakste wat ik dit seizoen al gezien heb”, vertelde hij onder meer. Marc Degryse noemde de Leeuwen dan weer ‘zwakker dan Cercle Brugge’.

Je hoort het de laatste weken steeds vaker: dat niet rode lantaarn Cercle Brugge, maar wel Waasland-Beveren op weg is naar de degradatie. Maar is dat wel zo?

Nadat beide teams op speeldag 15 wonnen, hielden ze elkaar een week later op 1-1. Sindsdien pakten ze allebei nul op negen.

W-B verloor met 2-0 van Charleroi, Cercle Brugge met 3-0. De West-Vlamingen verloren nipt van Racing Genk en Standard, Waasland-Beveren ging dan weer zwaar de boot in tegen Antwerp en Racing Genk.

Cercle Brugge komt de laatste weken iets beter voor de dag, maar de realiteit is dat ze nog steeds drie punten minder hebben dan Waasland-Beveren.

Op het einde van de maand trekt Cercle naar KV Kortrijk, terwijl Waasland-Beveren het zwalpende Sint-Truiden over de vloer krijgt. Net na de winterstop staat KV Oostende – Waasland-Beveren op het programma. Het zou best kunnen dat we binnen een paar weken spreken over een degradatiestrijd met vier in plaats van met twee.

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.