Setién verliest eerste echte test bij Barcelona ondanks 74% balbezit, Real Madrid kan zondag alleen leider worden

25 januari 2020 18:15

Barcelona heeft met 2-0 verloren op het veld van Valencia. De bezoekers monopoliseerden het balbezit, maar speelden verder een flauwe partij.

Valencia was de betere ploeg in de eerste helft. Het kreeg al na tien minuten een strafschop nadat Piqué te laat kwam op Gaya, maar Ter Steegen redde de elfmeter van Gomez. De grootste kansen bleven voor de thuisploeg, maar halverwege stond het nog 0-0.

Vroeg in de tweede helft opende Jordi Alba de score… voor Valencia. Lang niet de eerste owngoal van de linksachter.

Een kwartier voor tijd rondde Gómez een fraaie counter af: 2-0. De 3-0 van Valencia werd nog afgekeurd voor buitenspel, maar scoren deden ook de bezoekers niet meer.

Quique Setién debuteerde bij Barcelona met een zuinige 1-0-zege tegen Granada en ontsnapte in de Copa del Rey in de slotfase aan een vernedering tegen UD Ibiza. Nu moest hij dus toch zijn eerste nederlaag als coach van Barcelona slikken.

Real Madrid heeft zondag aan één punt op het veld van Real Valladolid genoeg aan één punt om alleen op kop te komen, al wil het uiteraard meer dan één punt. Valladolid staat pas vijftiende.