Eerste Amateur: Leider wint duel in blessuretijd, eerste achtervolger met billen bloot in eigen huis

16 februari 2020 13:02

Leider Deinze won zaterdagavond de topper tegen Patro Eisden met het kleinste verschil. Een doelpunt in blessuretijd volstond voor de overwinning. Door de nederlaag van eerste achtervolger THES Sport vergrootten de Oost-Vlamingen hun voorsprong in de rangschikking.

De topper tussen het Patro Eisden van coach Stijn Stijnen en de leiders uit Deinze leek lange tijd op een scoreloos gelijkspel te zullen eindigen. In blessuretijd scoorde Bertaccini alsnog het winnende doelpunt.

Naaste achtervolger THES Sport ging in eigen huis zwaar onderuit tegen Dender. De ploeg van Regi Van Acker ging met 0-3 winnen bij de Limburgers. De voorsprong van Deinze bedraagt nu maar liefst veertien (!) punten.

Zondag is het vooral uitkijken naar Lierse Kempenzonen, dat op bezoek bij Luik op jacht gaat naar broodnodige punten. Opvallend: ervaren mannen als Vermeiren, Wils en Buyens werden niet opgenomen in de wedstrijdselectie.