🎥 Nieuwkomers aan het feest in Champions League: Atalanta veegt de vloer aan met Valencia, RB Leipzig bezorgt Tottenham kater

19 februari 2020 22:54

Woensdagavond waren de nieuwkomers aan het feest waren in de Champions League. Atalanta en RB Leipzig, allebei voor het eerst in hun geschiedenis in de knock-outfase, deden het fantastisch. Vooral de Italianen staan na een ruime overwinning tegen Valencia al met anderhalf been in de kwartfinales.

Atalanta-Valencia: 4-1

De Italianen behaalden in San Siro een schitterende uitgangspositie tegen Valencia. Door doelpunten van Hateboer (16'), Ilicic (41'), Freuler (57') en alweer Hateboer (63') stond het 4-0 na een uur voetbal. Cheryshev (66') kon milderen voor Valencia na slecht uitverdedigen bij de Italianen.

Bij Atalanta bleef onze landgenoot Timothy Castagne de ganse partij op de bank, Ruslan Malinosky viel tien minuten voor tijd in.

Tottenham-RB Leipzig: 0-1

Alweer geen spoor van Jan Vertonghen in de basis, in tegenstelling tot Toby Alderweireld. RB Leipzig begon furieus aan de partij en Tottenham mocht zijn doelman Lloris meermaals dankbaar zijn. Vlak voor het uur kregen de Duitsers een strafschop na een overtreding van Davies. Timo Werner, de Duitse sluipschutter, trapte de bal wel heel hard en geplaatst binnen.

Tottenham wist zonder Son en Kane heel weinig kansen te creëren. Lo Celso was er het dichtste bij voor Tottenham: zijn vrije trap werd door de Leipzig-doelman tegen de paal geduwd.

Johan Walckiers

Champions League \\ Tottenham \\ Atalanta \\ Valencia CF \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.