Strijd om eerste Europees ticket, play-off 1 en tegen degradatie: wie speelt nog om wat de komende drie speeldagen?

28 februari 2020 11:05

Nog drie speeldagen resten ons in de Jupiler Pro League, alvorens de teams naar de play-offs trekken. Wie speelt nog om wat? We gieten het even in een overzichtje.

Club Brugge (64 punten) en AA Gent (55 punten)

Club Brugge en KAA Gent strijden - in principe - nog om de eerste plaats. Die geeft sowieso recht op een Europees ticket. Enkel als blauw-zwart nog drie keer zou verliezen en Gent nog drie keer zou winnen (en daarbij een verschil van dertien doelpunten zou ophalen) kunnen de Buffalo's de reguliere competitie nog afsluiten op de eerste plaats.

Standard (48 punten) en Charleroi (48 punten)

Zowel Standard als Charleroi hebben hun ticket voor play-off 1 al met zekerheid beet, omdat KRC Genk en KV Mechelen nog onderling tegen elkaar spelen. Elk punt dat in de reguliere competitie nog gepakt wordt, is natuurlijk bonus met oog op die play-offs.

Antwerp (47 punten)

The Great Old is bijna zeker van play-off 1. Pakt het nog één puntje tegen Oostende, Kortrijk of Moeskroen zijn ze er ook zeker bij. Zelfs bij een 0 op 9 is elk puntenverlies van Genk of Mechelen de komende twee speeldagen voldoende om er bij te zijn door het onderlinge duel tussen die twee.

Genk (41 punten), Mechelen (40 punten), Anderlecht (37 punten) en Zulte Waregem (35 punten)

De strijd om play-off 1 wordt nog bikkelhard de volgende drie weken. We legden het allemaal al eens van naaldje tot draadje uit in DIT ARTIKEL - lees de prognoses en de programma's van de pretendenten nog eens helemaal na.

Moeskroen (33 punten), Kortrijk (32 punten) en STVV (32 punten)

Drie ploegen spelen dit seizoen werkelijk om niets meer, of het zou een hogere positie in de rangschikking en bijhorend tv-geld moeten zijn.

Eupen (26 punten), Oostende (22 punten), Cercle Brugge (20 punten) en Waasland-Beveren (20 punten)

KAS Eupen is bijna zeker dat het niet zal degraderen, maar moet toch nog een keer winnen of hopen op puntenverlies van de andere pretendenten om gemoedsrust te krijgen. De drie andere teams zullen op leven en dood strijden, met ook nog onder meer Cercle Brugge - KV Oostende op de slotspeeldag.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.