Alsmaar meer clubs roepen technische werkloosheid in: "Clubs worden al flink gesponsord door overheid, en nu wentelen ze hun lasten weer af op de gemeenschap"

04 april 2020 16:00

Na Waasland-Beveren vroeg ook Cercle Brugge technische werkloosheid aan voor zijn spelers. Een tendens waarmee analist Peter Vandenbempt het erg moeilijk mee heeft.

In Extra Time luchtte Vandenbempt zijn hart. "Iedereen weet dat de overheid al flink sponsort in het Belgische voetbal, denk maar aan de lage bedrijfsvoorheffing en RSZ. Dat je als club dan toch bij de eerste de beste tegenslag de lasten opnieuw gaat afwentelen op de gemeenschap, daar heb ik het toch wel heel erg moeilijk mee."

"Het lijkt me een meer faire deal dat spelers na onderhandeling afstand doen van een deel van hun loon. Dat valt maatschappelijker veel makkelijker te aanvaarden."

Vandenbempt nuanceert zijn verhaal enigszins. Hij beseft dat niet alle voetballers in onze hoogste klasse grootverdieners zijn. "Er zijn heel wat voetballers die voor een bescheiden loon spelen. Jonge mensen, die pas gebouwd hebben, en misschien niet met een dure auto rondrijden. Voor hen is het niet zo evident om hun loon af te staan."

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.