Pro League moet UEFA vandaag meer uitleg geven over stopzetting en verdeling Europese plaatsen (en dat kan nog vervelend worden)

25 mei 2020 11:26

De Pro League moet vandaag zijn motivering voor het stopzetten van de competitie doorsturen naar de UEFA. Daarnaast moeten ze ook verklaren op welke basis ze de Europese tickets hebben verdeeld. Beide kunnen nog wat problemen opleveren.

De Pro League moet een uitleg geven voor het stopzetten van de competitie. Met de coronacrisis hebben ze daar uiteraard wel een motivering voor, maar ze moeten dan ook verklaren waarom OHL en Beerschot wel nog moeten spelen. Die ene match voor promotie is één ding, maar het zijn ook twee teams die door het competitieformat zich via play-off 2 nog hadden kunnen plaatsen (theoretisch) voor Europees voetbal.

Ook de verdeling van de Europese plaatsen wordt nog precair. Die moet normaal gezien gebeuren op basis van sportieve verdiensten, maar aangezien de competitie - en vooral de play-offs - niet gespeeld werden, wordt dat nog een hele klus om het uit te leggen. 

Het is in ieder geval geen makkelijke taak om uit te leggen waarom een hele competitie werd stilgelegd en ook de laatste speeldag van de reguliere competitie niet meer werd gespeeld terwijl er wel nog één match moet gespeeld worden. 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.