Charly Musonda Jr kan na vele tegenslagen bijna weer aan voetballen denken: "Er was nog maar 20% kans dat ik weer profvoetballer zou worden"

27 mei 2020 13:48

Hij was misschien wel het grootste talent dat er destijds rondliep in België, maar vele uitleenbeurten en vooral blessures later is er licht aan het einde van de tunnel voor Charly Musonda Jr.

Al op jonge leeftijd koos Musonda ervoor om richting Chelsea te trekken. De jonge Belg wou via de Europese topclub proberen door te breken, maar moest zich eerst bewijzen via een uitleenbeurt bij Real Betis. 

In Spanje begon hij veelbelovend, maar zakte hij nadien wat weg. Een uitleenbeurt aan Celtic en nadien Vitesse moesten soelaas brengen, maar blessures zorgden ervoor dat de carrière van Musonda afgeremd werd.

Maar nu is er licht aan het einde van de tunnel. Musonda komt zelf via Instagram met een boodschap. "Zeven maanden geleden ging ik onder het mes en zeiden ze me dat ik nog maar 20% kans had om weer terug profvoetballer te worden. Na vier jaar vol blessures blijf ik de weg naar herstel volgen. Binnen vier maanden kan ik weer terugkeren naar het veld."

De vraag is of Musonda ooit zijn potentieel nog zal bereiken. Ondertussen is de middenvelder er 23 en heeft hij amper 43 wedstrijden op het hoogste niveau erop zitten. Wij hopen alvast dat Charly snel weer kan terugkeren naar het veld en kan tonen wat hij allemaal in zijn mars heeft.

Jens Nimmegeers

Nederlandse Eredivisie \\ Vitesse
 
 
Reacties.