De Pro League heeft maar beter een goeie verdediging klaar voor BMA, want... "Ze moeten ongerust zijn"

27 mei 2020 06:20

Antwerp, de hoofdaandeelhouder van Waasland-Beveren en Virton trekken naar de Belgische Mededingingsautoriteit. Antwerp tegen de dubbele pet van Mehdi Bayat, Waasland-Beveren en Virton tegen de genomen beslissingen binnen de Pro League. En daar houden ze best rekening met het BMA.

Een specialist laat in HLN weten dat het BMA een serieuze rechtbank is, die niet terugschrikt voor zware beslissingen. "De Pro League en de voetbalbond moeten ongerust zijn en zich heel goed laten verdedigen", klinkt het.

De BMA kan ingrijpend optreden en zelfs hoge dwangsommen opleggen om een maatregel af te dwingen. Volgt de BMA (de hoofdaandeelhouder van) Waasland-Beveren, dan kan ze - in afwachting van een volledig onderzoek en definitieve uitspraak - zelfs 'voorlopig' beslissen om hun degradatie te schorsen.

Geen rekening met kalender houden

"De BMA komt alleen tussen bij een duidelijke inbreuk. Ze zullen inschatten of de competitieregels geschonden zijn. Maar het is niet de taak van de BMA om de Belgische voetbalkalender te organiseren. De BMA weegt terughoudend af. Maar als benadeelde club zou ik de stap naar het BMA ook zetten. De klacht maakt kans."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Beker van België \\ Antwerp \\ Virton \\ SK Beveren
 
 
Reacties.