Van Eetvelt wil met 'Plan RSCA '20-'25' weg naar top weer inzetten

28 mei 2020 16:18

Vanmiddag geraakte bekend dat Marc Coucke een stap opzij zet en dat Wouter Vandenhaute de nieuwe voorzitter wordt. Dat maakt allemaal onderdeel uit van 'Plan RSCA '20-'25' dat Van Eetvelt dinsdag aan de Raad van Bestuur gaat voorstellen.

De club kwam zelf naar buiten met een persbericht op de website. Daar geeft Anderlecht aan dat Van Eetvelt al maanden nauw samenwerkt met adviseur Wouter Vandenhaute aan het plan. De bedoeling is om Anderlecht terug te brengen naar het roemrijke verleden en de financiële put weer te dichten.

Dat betekent dus ook officieel dat Vandenhaute stopt bij het makelaarsbureau Let's Play en zich volledig stort op zijn nieuwe taak als voorzitter bij Anderlecht. Marc Coucke blijft via zijn bedrijf Alychlo hoofdaandeelhouder, maar geeft zijn taken door aan Vandenhaute. 

Anderlecht benadrukt dat Coucke zich volledig achter het plan schaart. Ook Vincent Kompany blijft een groot onderdeel van de plannen van Anderlecht. De verdediger zal dus ook na 2022 actief blijven binnen de club.

Bij Anderlecht blijft de eigen jeugd centraal staan. Neerpede blijft het kloppende hart van de club. Ze willen de nieuwe Kompany, Lukaku of Tielemans kansen blijven geven en ook de toptalenten die dit seizoen doorbraken krijgen het volle vertrouwen.

Jens Nimmegeers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.