Voormalig voorzitter FC Barcelona: "Als Real Madrid bovenaan had gestaan, dan was er van een heropstart geen sprake"

28 mei 2020 16:02

La Liga staat op het punt te hervatten en dat doet het met FC Barcelona aan de leiding. Voormalig voorzitter van de Catalanen Joan Gaspart denkt dat het helemaal anders had gelopen, moest Real Madrid aan kop hebben gestaan.

Met twee punten op voorsprong zal FC Barcelona de komende elf speeldagen afwerken. Een voorsprong die het verloor na 'El Classico', maar een week nadien weer terugwon, nadat Real Madrid verloor van Real Betis.

"Als de situatie nu andersom had geweest, en Real Madrid stond nu aan kop. Dan had het seizoen niet meer afgewerkt geweest", zegt voormalig voorzitter van Barcelona Joan Gaspart.

Bij Barcelona klonken er eerder al stemmen om het seizoen gewoon te beëindigen. Zo gaf coach Quique Setien al aan dat het voor de veiligheid misschien beter was om er een punt achter te zetten. 

Aan de kant van Real Madrid opperde ze al meteen dat de competitie niet stopgezet mocht worden. Zo gaf Thibaut Courtois al mee dat het oneerlijk zou zijn moest de competitie vroeger eindigen. "Wij hebben in de onderlinge confrontaties niet verloren van Barcelona en hebben er een beter seizoen opzitten", zei de doelman toen.

Jens Nimmegeers

La Liga \\ Barcelona \\ Real Madrid
 
 
Reacties.