'Cercle Brugge komt met competitieformat met 20 clubs in 1A op de proppen, ook annulering van de competitie nog niet van tafel'

07 juni 2020 08:59

Door de procedureslag bij het BAS en de Belgische Mededingingsautoriteit is het laatste woord over hoe de competitie er volgend seizoen gaat uitzien nog lang niet gezegd. Cercle Brugge komt nu zelf met een voorstel op de proppen.

Peter Vandenbempt legt uit bij Sporza dat de Vereniging uit Brugge een voorstel voor een 1A met 20 ploegen voor de volgende twee seizoenen als agendapunt op de volgende Algemene Vergadering van de Pro League heeft laten plaatsen. 

Die competitieformule met 20 zou geen play-offs hebben, één ploeg zou rechtstreeks zakken en de voorlaatste zou barragematchen spelen tegen een club uit 1B. Dat 1B zou uit veertien teams bestaan, waaronder acht belofteploegen. Er is een tweederdemeerderheid nodig om het voorstel te laten slagen. 

Tabula rasa?

Vandenbempt meent ook dat juristen Waasland-Beveren een grote kans geven om zijn slag thuis te halen bij de BMA. Dat wil zeggen dat de AV van 15 mei nietig wordt verklaard en er dus over alles opnieuw moet worden gestemd. Een annulering van de competitie ligt dan plots weer op tafel...

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.