Origi grijpt zijn kans niet in troosteloze winst van Liverpool

05 juli 2020 19:50

Liverpool doet wat het verwacht in de eerste thuiswedstrijd nadat ze de titel hebben gewonnen: 2-0 winst tegen degradatiekandidaat Aston Villa. Ook Divock Origi kreeg zijn kans, maar greep die niet.

Liverpool-Aston Villa was geen wedstrijd waar nog lang over gesproken zal worden. De motor van Liverpool lijkt het helemaal te begeven na het verzilveren van de titel. Op de vorige speeldag werd er nog 4-0 verloren van Manchester City en ook deze wedstrijd haalden ze niet bepaald het niveau waarmee ze kampioen geworden zijn.

Meer nog: in het eerste halfuur lukte het de troepen van Jurgen Klopp niet om een schot tussen de palen te noteren.

Van Divock Origi kwam het gevaar ook niet. Met een nieuwe, geblondeerde coupe kreeg hij nog eens een kans van Klopp maar hij werd niet in stelling gebracht om te scoren.

Toch nog doelpunten in tweede helft

De tweede helft brengt niet veel beterschap voor beide ploegen. VIlla verweert zich verdienstelijk maar toch komt Liverpool tot scoren via Sadio Mane. Hij trapt een pass van Keita hard binnen via de dwarsligger.

Eén minuut voor tijd kan de 19-jarige Curtis Jones nog scoren nadat Salah een voorzet achteruit legt op het jonge talent.

Klus geklaard voor Liverpool, maar het was geen reclame voor hun meestal zo attractieve voetbal.

Jelle Heyman

Premier League \\ Liverpool FC \\ Aston Villa
 
 
Reacties.