Aast topcoach op positie bij Barcelona? "Spijt van mijn Barça-uitspraken"

02 augustus 2020 19:07

Ex-Tottenhamcoach Mauricio Pochettino heeft spijt van zijn zware uitspraken aan het adres van FC Barcelona. Toen hij coach was van stadsrivaal Espanyol sprak hij harde taal door te zeggen dat hij nog liever terugkeerde naar zijn boerderij dan dat hij naar Barcelona ging.

Maar bij het Spaanse El Pais zegt Pochettino spijt te hebben van die uitspraak. "Ik ontmoette voorzitter Bartomeu in een café, we begroetten elkaar en praatten vijf minuten omdat onze kinderen naar dezelfde school gingen. Maar dat deed bij sommigen de alarmbellen afgaan dus ik wilde een duidelijk signaal afgeven", zegt de Argentijnse coach.

Nu komt hij dus terug op die uitspraak. "Ik had het anders moeten zeggen. Dankzij Espanyol heb ik mijn naam kunnen vestigen, maar ik wilde niet arrogant overkomen. Ik zou het nu waarschijnlijk anders doen, je weet nooit wat er gebeurt in het leven", besluit hij.

Probeert Pochettino nu opnieuw op de radar te staan van Barcelona voor wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe trainer? De Argentijn werd in november 2019 ontslagen bij Tottenham waar Mourinho hem opvolgde.

Jelle Heyman

Premier League \\ La Liga \\ Tottenham \\ Barcelona \\ Espanyol Barcelona
 
 
Reacties.