Vincent Kompany straks in een nieuwe rol? "Je hebt een probleem centraal op het middenveld en je hebt geen echte 6..."

11 augustus 2020 08:27

Anderlecht leek op de openingsspeeldag op weg naar een zege, maar gaf in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen Achter de Kazerne. De tegengoals vielen al te gemakkelijk.

Het feit dat Anderlecht op een 0-2 voorsprong kwam had ook veel te maken met de opgelegde kansen die KV Mechelen de nek om wrong. Het gevaar van de infiltrerende Schoofs, Van Damme en Vanlerberghe werd volgens de gasten van voetbalprogramma onvoldoende opgepikt door de twee controlerende middenvelders bij Anderlecht, zijnde Peter Zulj en Sambi Lokonga.

Kompany als centrale middenvelder?

"Dat zijn twee spelers die voetballend ingesteld zijn en minder aandacht schenken aan hun defensieve taken", klonk het maandagavond bij de gasten in voetbalprogramma Extra Time op Canvas

Dat probleem was er vorig seizoen ook al stelde Gert Verheyen en Filip Joos kwam met een mogelijk oplossing. "Je hebt een probleem centraal op het middenveld en je hebt geen 'echte nummer zes'", kaartte Joos aan. "Zou hij (Kompany) zichzelf daar zetten, moest hij het willen en kunnen", vroeg hij zich nog af. 

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.