Bondscoach Serneels en Red Flame Vanmechelen blikken met vertrouwen vooruit op clash met Roemenië: "Als we top zijn, moet het lukken"

17 september 2020 21:28

De Belgian Red Flames zijn stilaan klaar voor de strijd. Vrijdagavond wacht Roemenië, een duel dat moet gewonnen worden.

"Ik hoop op twee winstwedstrijden", aldus Davinia Vanmechelen ter voorbeschouwing op de duels tegen Roemenië en Zwitserland. "Als we top zijn, dan moet dat zeker ook kunnen lukken."

"Het vertrouwen is er, we moeten volop uitkijken naar die eerste wedstrijd tegen Roemenië. Pas daarna kunnen we verder kijken. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen voor de ploeg, want fysiek ben ik sterker geworden en mijn verdedigende kwaliteiten zijn verbeterd."

Groepswinst is het doel

"We gaan voor de eerste plaats in de groep", beschouwt ook Ives Serneels met vertrouwen vooruit. "We willen voor de top-8 in Europa gaan, maar bekijken het stap voor stap."

En dus is eerst het duel tegen Roemenië al belangrijk: "Het is een zeer moeilijke tegenstander, dat weten we. Het is altijd al een ambetante tegenstander voor ons geweest."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.