Rondje Europa: Manchesters bekeren verder en Bayern pakt al tweede trofee van het seizoen

30 september 2020 22:42

Het is woensdag, maar dat wil niet zeggen dat er niet gevoetbald wordt in Europa. In Engeland is er bekervoetbal, in Duitsland de supercup en in Italië en Spanje staan er enkele competitiematchen op het programma.

League Cup

In Engeland is de Carabao Cup, of League Cup zo u wil, aan de vierde ronde aanbeland. Daarin is Newcastle met de schrik vrijgekomen. Vierdeklasser Newport County stond tot aan de 87 minuut met 1-0 voor en dan pas maakte Shelvey gelijk. Joelinton mist voor de Magpies, maar Cooper en Taylor deden hetzelfde voor de ploeg uit de League 2. Newcastle bekert dus verder.

Man City kende weinig problemen met Burnley. De Bruyne mocht na een dik uur gaan rusten en Ferran Torres scoorde zijn eerste in de 0-3 zege. Man United won met dezelfde score op het veld van Brighton (met invaller Trossard). Everton blikte West Ham in met 4-1 dankzij onder meer een hattrick van Calvert-Lewin.

Serie A

Inter heeft 6 op 6 in de Serie nadat het Benevento met 2-5 opzij zette. Lukaku tekende voor twee goals, waarvan eentje na 28 seconden. Daam Foulon viel een helft in bij Benevento.

Udinese verloor met 0-2 tegen Spezia en later op de avond leed Lazio een zware thuisnederlaag tegen Atalanta, dat net zoals Inter met 6 op 6 aan het seizoen begint.

Uitgebreider verslag over de Serie a vindt u hier.

Primera División

Atlético Madrid in haar tweede competitiematch al puntenverlies opgelopen. Op bezoek bij Huesca kwam de manschappen van Diego Simeone niet verder dan een brilscore. Luis Suarez startte en werd na een dik uur afgelost door Diego Costa. Carrasco kreeg een krap halfuur en kon daarin ook niets forceren.

Villarreal hield de drie punten thuis na een 3-1 overwinning tegen Alavés. Alcacer tekende voor twee goals bij de thuisploeg.

Duitse Supercup

Bayern won voor de vierde keer in vijf jaar de Supercup. Borussia Dortmund wiste een dubbele achterstand uit maar kwam niet meer terug na een flipperkastgoal van Kimmich.

Lees hier het uitgebreide verslag.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Bundesliga \\ Serie A \\ La Liga \\ Manchester City \\ Newcastle United \\ Inter Milaan \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund \\ Alaves \\ Villarreal \\ Atlético Madrid \\ Huesca \\ Benevento
 
 
Reacties.