Dit zijn de meest waardevolle ploegen uit de Jupiler Pro League, met Club Brugge als absolute nummer één

18 oktober 2020 08:10

De transferperiode is al even op zijn einde. Behalve vrije spelers zijn inkomende transfers voor de Belgische ploegen dus niet meer mogelijk. Zoals elk jaar maakt Transfermarkt.com een overzicht met de spelerswaarden van alle teams uit eerste klasse.

Als de meest waardevolle ploegen tegen elkaar zouden strijden in play-off 1, dan zou PO1 bestaan uit… Club Brugge, RSC Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent.

Club komt met 27 spelers aan een totale waarde van 144 miljoen euro. Anderlecht komt met 33 spelers aan een totale waarde van bijna 93 miljoen euro. Toch al een opmerkelijk verschil van 51 miljoen euro. De Limburgers komen aan 78 miljoen euro, daar waar Gent het een half miljoen minder goed doet.

Bij het bepalen van de waarde van een speler zijn er enkele belangrijke aspecten. Zo zijn de leeftijd van de speler, het potentieel en de resterende contractjaren van groot belang. Krepin Diatta voert de spelerranglijst aan en zou volgens de website een waarde kennen van 20 miljoen euro.

Top 5

K. Diatta – 20 miljoen (Club Brugge)
E. Dennis – 16 miljoen (Club Brugge)
H. Vanaken – 15miljoen (Club Brugge)
Z. Vanheusden – 13.5 miljoen (Standard Luik)
Y. Verschaeren – 13.5 miljoen (RSC Anderlecht)

Bart Vrancken

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Cercle Brugge \\ OH Leuven
 
 
Reacties.