Eerste Nationale kreunt onder coronagevallen: slechts twee matchen vonden plaats dit weekend

19 oktober 2020 10:09

De vierde speeldag in Eerste Nationale was niet veel soeps. We hebben het dan niet over het spelniveau, maar over het aantal gespeelde wedstrijden. Het voorbije weekend kwamen er maar vier ploegen in actie...

Slechts twee van de acht wedstrijden konden dit weekend doorgaan in Eerste Nationale, tot vorig jaar Eerste Amateur. Tienen won met 1-2 op het veld van Visé en zaterdag nam Thes Sport de maat van Mandel. Thes behoudt zo haar perfect rapport met 9 op 9.

Vijf wedstrijden werden uitgesteld vanwege corona en Heist-Roeselare eindige met een forfait door het faillissement van de West-Vlamingen. Na vier speeldagen is er slechts een ploeg die al haar wedstrijden heeft kunnen afwerken en dat is KVK Tienen.

In totaal gingen er dus slechts 2 van de 7 (de partij van Roeselare tellen we niet mee) matchen door. Trainers Yves Van Borm (Knokke) en Stijn Stijnen (Patro Eisden Maasmechelen) hebben op onze website al hun onvrede geuit (hier en hier) over de gang van zaken en laatstgenoemde toonde zich andermaal kritisch op Twitter. 

Hannes Van Gael

Beker van België \\ Luik FC \\ Dessel Sport \\ Patro Eisden Maasmechelen \\ KVK Tienen \\ UR La Louvière Centre \\ Sint-Eloois-Winkel \\ Olympic Charleroi \\ Knokke \\ Rupel Boom \\ KSK Heist \\ FCV Dender EH \\ Mandel United
 
 
Reacties.