Enkele spelers moeten het ontgelden bij Gent: "Ze pakken weinig ballen af hé", "Dat nog vragen in minuut 77" en "Onbegrijpelijk wat hij staat te doen"

20 oktober 2020 17:45

Neen, het gaat niet goed met AA Gent in het seizoen 2020-2021. En daar zijn volgens de analisten verschillende redenen voor.

"Er zit wel iets en ze hebben zeker het potentieel qua kwaliteit om top-4 te halen", aldus Arnar Vidarsson in Extra Time. "Maar ze maken voorin de verkeerde keuzes en verdedigend is er te weinig stabiliteit."

"Ik vind het straf dat het zo moeilijk draait, maar tegen Cercle zag je dat ze héél slecht verdedigen. Mohammadi heel slapjes soms, wat Plastun soms doet is onbegrijpelijk - in een tackle gaan met links bij die penalty."

Plastun

"Plastun stond soms helemaal uit positie op het middenveld te spelen en zo kwam er enorm veel ruimte achterin. In minuut 77 moest Mohammadi nog vragen wat hij moest doen op een corner ... Dat kan toch niet?"

"Het ziet er allemaal slap uit, te laat, te weinig grinta lijkt het wel. Maar dat is het niet: ze lopen wel, maar ze staan gewoon te snel uit positie. En daardoor lijkt het alsof er geen grinta op zit." Ook Verheyen was overigens niet onder de indruk: "Kums en Marreh? Die pakken weinig ballen af hé."

Manuel Gonzalez

Europa League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.