KAA Gent gaat in het verweer tegen Europese schorsing van Sinan Bolat

22 oktober 2020 09:55

Geen Sinan Bolat donderdagavond in de groepswedstrijd van KAA Gent tegen Liberec. De Turkse doelman zit nog altijd een schorsing uit na de akkefietjes in de voorrondes van de Europa League met Antwerp tegen AZ Alkmaar van vorig seizoen.

Daardoor moest Bolat de wedstrijden tegen Rapid Wenen en Dynamo Kiev sowieso missen. De Buffalo's zetten hun goalie dus niet op de lijst voor de Europese voorrondes. Maar de UEFA stelt nu dat hij op de lijst moest staan om zijn schorsing uit te kunnen zitten. En dus gaat de schorsing pas nu in, bij de start van de groepsfase. 

Bij KAA Gent zijn ze niet opgezet met de hele zaak en hopen ze alsnog hun zomeraanwinst volgende week tegen Hoffenheim inzetbaar te krijgen. 

“We hebben op 27 augustus de vraag gesteld hoe het zat met die schorsing, UEFA heeft daar met een zeer onduidelijke communicatie op gereageerd. Daarom dachten onze juristen dat Bolat niet op de lijst moest staan voor de voorrondes. We hebben intussen een procedure lopen”, zegt Louwagie aan Het Laatste Nieuws.

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ Slovan Liberec
 
 
Reacties.