Hoe staat het Brugse stadiondossier er nu écht voor? Deze twee hindernissen moet Club Brugge nemen om groen licht te krijgen

24 november 2020 19:19

Club Brugge wacht op groen licht om de nieuwe voetbaltempel te bouwen. De Vlaamse Regering bracht vorige week goed nieuws, maar er zijn nog twee hindernissen te nemen.

Want laat ons duidelijk zijn: er is nog géén groen licht om spades en graafmachines te laten aanrukken. De hindernissen zijn geen vluchtheuvels, maar hebben eerder de allures van een Franse col. 

Raad van State

De beslissing van de Vlaamse Regering om het ruimtelijk plan aan de Blankenbergse Steenweg aan te passen zorgt ervoor dat Cercle Brugge zicht heeft op een nieuw stadion. Al is er een héél belangrijke voorwaarde. 

De Raad van State - daar waar datzelfde dossier de vorige keer werd afgekeurd - moet nu eerst opnieuw oordelen. Slecht nieuws? Dan is het ook voor blauw-zwart terug naar af.

Al verwachten we hier de minste weerstand. Het vorige dossier was er eentje op maat van Club Brugge, terwijl De Vereniging een pak kleiner kan bouwen én dus voor een pak meer groen op de site - hoe toepasselijk - kan zorgen. 

Buurtcomité(s)

Club Brugge moet zich vooral bezighouden met het overtuigen van de buurtbewoners. Onder de naam ‘Leefbaar Sint-Andries’ verzamelen de buren zich met onder meer een crowdfunding om het nieuwe stadion tegen te houden. 

De kans is dan ook héél groot dat de bouwvergunning zal aangevochten worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Club Brugge kan die klacht wel winnen, maar dan gaan er nog maar eens kostbare jaren verloren.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.