"Adnan Januzaj speler met de meeste kwaliteiten in sterk collectief geheel van Real Sociedad"

27 november 2020 18:21

Dat zegt Oscar Badallo, Sociedad-watcher voor Marca aan Sporza. De ploeg uit San Sebastian staat na 10 speeldagen trots op kop in La Liga en oogst hiermee niets dan lof van trainers, spelers en fans van de andere Spaanse ploegen.

Een kern waaraan de laatste twee seizoenen amper gesleuteld is, de inbreng en kansen voor tal van eigen jeugdspelers, de komst van David Silva en de onmiskenbare kwaliteiten van onze landgenoot...mix die ingrediënten en je komt tot een fantastisch geheel dat verdiend op de eerste plaats staat in La Liga.

Badallo vindt Adnan Januzaj  op basis van zijn kwaliteiten de beste speler van Real Sociedad. "Maar hij heeft 1 probleem: zijn statistieken. Januzaj moet zijn cijfers opkrikken. Hij is niet beslissend genoeg. Hij scoort te weinig en levert te weinig assists af." 

De focus bij de Basken ligt momenteel vooral op de Europa League en de bekerfinale, maar: "Als het in de heenronde eindelijk eens kan winnen tegen Villarreal (zondag),  Atlético (22/12) en Barcelona (03/01), dan kan Sociedad meevechten voor de titel."

Robin De Witte

Europa League \\ Real Sociedad
 
 
Reacties.