Eupen wint met 3-1 en duwt Charleroi dieper in vormcrisis

27 november 2020 22:40

Charleroi verkeert in een vormdip en kon de punten dus goed gebruiken. Toch beleefde het een frustrerende avond op bezoek bij Eupen. De driemansverdediging van de Oostkantonners hield goed stand. Daarnaast wist het ook zelf zijn zeldzame kansen te verzilveren.

Charleroi nam van bij het begin controle over de wedstrijd. Joris Kayembe schilderde de bal op het hoofd van Kaveh Rezaei. Zijn poging ging naast. De bezoekers bleven aandringen, maar het was lang wachten op het eerste echte doelgevaar.

De eerste dreiging van de Panda's was wel meteen raak. Musona glipte na een heerlijke pass van Stef Peeters door de verdediging. De bal werd teruggelegd op Prevljak, die opende de score via de paal. Het begin van een frustrerende avond voor de bezoekers.

Gretig Eupen na de rust

Charleroi zocht wel naar een gelijkmaker, maar creëerde weinig dreiging. De grootste kans was nog voor Eupen. Musona stond alleen vrij aan de tweede paal. De aanvaller kon aanleggen, maar Penneteau pakte uit met een prima redding.

Eupen kwam gretig uit de kleedkamer. Nils Schouterden zette een actie op vanop links. Zijn scherpe voorzet verdween na een inschattingsfout van Penneteau in doel. Het sluitstuk krijgt ook een eigen doelpunt achter zijn naam.

Inspiratieloos Charleroi

Met Berahino en Nicholson brachten de bezoekers extra aanvallend geweld op het terrein. Toch slaagde het er niet in om de ingevallen doelman Defourny te bestoken. Het liet uiteindelijk ook zelf enorme ruimtes. Edo Kayembe heroverde de bal op de eigen helft en stuurde met een gemeten bal Ngoy diep. De aanvaller bleef kalm en schoot de 3-0 tegen de touwen.

Vijf minuten voor tijd viel een vrije trap in de voeten van Joris Kayembe. Die schoot het leer van dichtbij tegen de touwen. 3-1, plots geloofden de bezoekers er weer in. Maar het doelpunt kwam te laat.

Een inspiratieloos Charleroi verliest nu ook op bezoek bij Eupen. Ondanks een schitterde competitiestart heeft het nu een magere 5 op 21.