Barça-socio's hebben acht opties als nieuwe voorzitter: één topfavoriet, een underdog en... zes anderen

30 november 2020 19:57

Op 24 januari kiezen de socio's van FC Barcelona een nieuwe voorzitter. Er zijn ondertussen acht kandidaten voor de job. Al lijkt het een tweestrijd te worden.

Carlos Tusquets staat momenteel aan het roer van FC Barcelona. De Catalaanse zakenman is géén kandidaat en heeft geen ambitie om de nieuwe voorzitter van Barça te worden. Hij is aangesteld om de financiën op orde te brengen. 

Victor Font wordt gezien als dé favoriet om de verkiezingen te winnen. Hij geniet de steun van Lionel Messi - kan hij de Vlo in Camp Nou houden? - en gaat er prat op dat hij al een voorakkoord heeft met Xavi als de nieuwe coach. 

Ook Joan Laporta heeft de kansen om Josep Bartomeu op te volgen. De 58-jarige Catalaan was tussen 2003 en 2010 al voorzitter van de Blaugrana en won in die periode twaalf belangrijke prijzen. 

Verder hebben ook Toni Freixa, Emili Rousaud, Xavi Vilajoana, Jordi Farré, Lluis Fernandez Aka en Pere Riera zich kandidaat gesteld, maar het zou een enorme verrassing zijn als één van hen met de oppergaai gaat lopen.

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Barcelona
 
 
Reacties.