Veel vragen bij amateurclubs: bekercompetitie wordt moeilijk geval, herstart valt moeilijk te voorspellen

01 december 2020 07:08

Voetbal Vlaanderen legt op 7 december zijn voorstellen over het vervolg van de amateurcompetities voor aan de Raden van Bestuur in Vlaanderen en Wallonië. Er dienen knopen doorgehakt te worden...

De bekercompetitie wordt een geval apart. Aangezien de amateurploegen al niet tot 15 januari kunnen voetballen moet er een akkoord gevonden worden met de Pro League. Door de reeds drukke kalender - op 24 januari staat al de volgende ronde op het programma - is het bijzonder moeilijk om een nieuwe datum te vinden voor de matchen die op 9 en 10 januari zouden doorgaan. De negen amateurclubs gaan zelf een akkoord moeten vinden met de Pro League. Mogelijk kunnen ze afgekocht worden en gaat de competitie zonder hen door.

De competities zijn dan weer een andere zaak. Er zijn verschillende scenario's die allemaal voorgelegd gaan worden aan de Raden, maar ook bij Voetbal Vlaanderen zijn er vragen over een mogelijke herstart. Is het nog opportuun als de maatregelen streng blijven. Lees: zonder kantines. Dat worden immers verlieslatende wedstrijden voor veel amateurclubs waar het water al aan de lippen staat.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.