CIJFER VAN DE WEEK: 83 - Vrouwenvoetbal ook qua stemmenaantal in de lift

17 januari 2021 21:33

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week blikken we graag nog even terug naar de Gouden Schoen voor vrouwen. Daar won Tine De Caigny afgelopen woensdag de vijfde eindprijs.

Opvallend daarbij was het hoge puntenaantal voor De Caigny, Wullaert en co. Meteen viel op dat er meer punten werden uitgedeeld dan de voorbije jaren.

En dat blijkt uit de cijfers ook. De stemgerechtigden mochten zoals elk jaar een top-5 op geven. Het nummer 1 kreeg 5 punten, het nummer 2 kreeg 4 punten enzoverder.

Slotsom: elk 'jurylid' had vijftien punten te verdelen. Als we de som van de tien speelsters optellen, komen we uit op 83 stemgerechtigden. En dat zijn er duidelijk meer dan de voorbije seizoenen. Vorig jaar werden er nog 62 stemmen uitgedeeld, twee jaar geleden zelfs maar 54.

Kenners

Het maakt duidelijk dat het vrouwenvoetbal ook qua stemgerechtigden in de lift zit. Al is dan natuurlijk ook meteen de vraag of alle 83 de mensen die hun stem nu uitbrachten allemaal even goed het voetbal der Flames opvolgen.

Het zou gezien de media-aandacht voor Anderlecht enigszins kunnen verklaren waarom paars-wit zo dominant was (het volledige podium en ook nog het nummer 5), terwijl enkele Flames in het buitenland actief opvallend laag scoorden dit jaar (Cayman 4e, Vanhaevermaet 9e en Philtjens 10e) in verhouding tot hun prestaties.

Redactie

Anderlecht \\ België
 
 
Reacties.